Omvandla trefas till enfas

Jag har funderat på att skaffa en el-hybrid-bil framöver. Det finns visserligen, eller är på väg, . Kan denna Elbjörn omvandla 2-fas till 3-fas.

Forum › Teknik VVS › ElCachadLiknandenov. Tjenare, Jag har en kaffemaskin jag fått fatt i som kör 3-fas 1000W men jag har ju inte 3-fas i köket så jag undrar om det finns nåt sätt att. Få ut 400v ur 230v uttag – Sida 3inläggmar 2013Omvandla 3-fas till st 1-fasinläggjun 2010Spis 230V istället för 400V?

Bilsnack – Auto Motor Sportbilsnack.

Cachadskulle behöva svetsa lite på en av bilarna men har inget 3-fas uttag i det garaget, svetsen är 3-fas, funkar det med en övergångskabel fas till fas från tex jula . Nu undrar jag; finns det någon tranformator man kan köpa som omvandlar 3-fas till. Har du ett trefas uttag med A kan du använda en adapter från fas. Trefasmotorer på upp till ca kW kan drivas med enfas spänningsmatning genom att två faser matas med fas och nolla samtidigt som en kondensator ansluts . Du skriver att du ska sno en fas från tvätmaskin till ett väguttag. Så det borde gå att omvandla 1-fas 2till 3-fas 400v.

Videon visar hur jag kopplar om en trefas motor för att köra den enfasigt 2volt.