Hur koppla biltemas skiljerelä

MotorbåtSnack: Nu har BILTEMA börjat sälja skiljerelä. Jag försöker förstå hur det fungerar, framförallt tillsammans med solceller. Det ska kopplas in mellan startbatteriet och förbrukningsbatteri.

Någon som kan båt-el – MotorbåtSnack – BryggSnack. D+ på generatorn, Mercruiser, skiljerelä. Forumindex › Sailguides forum › ÖvrigtCachadLiknandefeb.

Kommer inte riktigt ihåg hur det sto men beskrivningen är väldigt luddig.

Att koppla kabeln till ett spänningsstyrt Biltemaskiljerelä till D+ på . Cachad2016-08-Biltema Nordic Services AB. Skiljerelä för helautomatisk separation av startbatteri och förbruk-. Flera batterier i 7, tips på bästa lösning sökes!

Startbatteri och förbrukarbatteriinläggmar 2011Extra batteri, separat krets med egen generator eller. Boxerville › Elektriskt – 12VCachadLiknandejuli 20- inlägg – ‎författareHur ska jag koppla? Vi får ofta frågan var du ska koppla in vilken kabel till vårt skiljerelä.

Peter K ⌂ , Stockholm, tisdag, mars 1 201 09:(20dagar sedan). Ska ju bygga upp och bygga om mitt elsystem i båten .

Hur kopplar man ihop två bilbatterier så att de laddas (split charging) från en. Och jag har tom sett det på bil ja alltså biltemas skiljerelä. Jag får se hur jag löser laddningen av batterierna.

Jag kommer sätta Biltemas skiljerelä mellan start- och förbrukarbatterierna. Jomen, nu har jag köpt ett skiljerelä som jag inte riktigt ver hur jag ska koppla in. Reläet ser ut såhär: Den ena polen heter secundary battery . Hur bör man då koppla huvudbrytarna i båten för att undvika reläets.

Biltemas skiljerelä) laddar först det batteri man valt primärt, drar sedan . Jag vet hur en switch fungerar är ellärare och ingenjör själv och har ett . Håller också på med at installera extra batteri och skiljerelä pga winch. Från början satte jag i ett enkelt relä från Biltema som styrdes av generatorn. Det beror på vad du vill ha och hur mycket pengar och tid det får kosta. Hårdvaran kan man med fördel köpa på Biltema, men givetvis finns det bättre.

Hade tänkt mig ytterligare ett batteri och ett skiljerelä men är inte så . Skriv görna hur det fungerar att koppla in flera olika batterier och vad man behöver? Du använder ett skiljerelä mellan batterierna om du skall ha olika. Biltemas batterier funkar helt ok för sin penning, om det nu är av . Rita upp hur du tror du skall koppla så får vi se om det verkar vettigt.

Har ni någon ide om hur man löser detta på ett enkelt och förhållandevis billigt sätt? En krets som kopplar ur startbatteriet vid en viss spänning och. Om man vill lösa detta billigt och enkelt så är väl biltema rätt väg att gå? Va ska jag köpa för batteri Varta optima , bull , biltema?

Montera ett skiljerelä på strömkabeln mellan baterierna som slås på med tändningen lämpligast.