Ladda två seriekopplade 12 v batterier

Tänkte seriekoppla 2st likadana 12v batterier för att få 24V. Går det att ladda batterierna med varsin 12V laddare? Jag ska ha en volt elmotor i min båt och ska då seriekoppla volts batterier. Kan jag ladda båda batterierna med två stycken 12 . Kan man ladda och underhållsladda batterier samtidigt med den under vintern? Fast jag vill nog ha ett batteri kvar på båten så jag har V i fall jag behöver.

Nu fattar jag äntligen de två olika sätten att koppla.

ElSnackinläggaug 2013Hur kopplar man? Kolozzeum forum › Träning › Allmänt ForumCachadLiknandefeb. Jag misstänker att det handlar om två 6-Voltsbatterier och då är det. Seriekoppling av Voltsbatterier ger V systemspänning. Om du parallellkopplar två 12V batterier som är identiska avseende märke, typ, kapacitet.

Seriekopplade batterier är mycket lättare att ladda korrekt, ger större . Laddning av 2xvoltinläggjul 2015Parallellkoppla marinbatterier?

På Ctek säger man att man kan låta batterierna vara seriekopplade och ansluta en 12V-laddare till varje batteri och ladda dem samtidigt. Seriekopplas två 12-voltsbatterier fås en spänning på volt. Ett batteri på 6amperetimmar (Ah) skall laddas med – ampere under minst en vecka helst .