Ladda gel batteri

Jag måste ladda batteriet då bilen stått hela vintern. Jag undrar om jag kan ladda det med en helt vanlig 12v laddare? Det är lätt att räkna ut hur fort man kan ladda upp ett batteri upp till av fulladdat. Det finns många olika typer av bilbatterier som AGM, GEL och MF batterier.

Billiga Optima batterier, AGM batterier, GEL batterier, Fritidsbatterier,. Man bör därför ladda upp batteriet med en separat laddare eller kontinuerlig . Bilbatteri – så laddar du batteriet på rätt sätt. Istället för vatten eller gel finns en glasfiberfyllning som håller elektrolyten på plats. Gelbatterier, kallad gel cell är förslutna batterier fyllda med en elektrolyt gel som reagerar med blyplattor.

Generellt batterier gel cell varar längre än . Behöver ladda mitt 12v GEL batteri tills på Onsdag men tyvärr har jag bara en vanlig blybatteri laddare tillhands. Ctek:en men snabb chockladdning men min stora gamla .