Jordat vägguttag utan jord

I vårt hus sitter jordade vägguttag men när man lossar uttagen så saknas skyddsjorden – bara två kablar och det är likadant vid brytare och i . Hjälp med sätta upp eluttaginläggjun 2016vägguttag utan jord men med jordkabel? Jordade vägguttag utan skyddsjord – Dolt fel?

CachadLiknandemars 20- inlägg – ‎författareSådana uttag finns lite här och där faktiskt. Jag har för mig att just den typen av uttag redan är jordade, eller rättare sagt du behöver ej jorda . Om det är så att de satt dit jordade uttag utan att faktiskt jorda dem så. Jag skulle definitivt se till att en fackman kollar över det, fel på jord kan .

Hur vet jag om mina jordade el-uttag verkligen är jordade? Elsäkerhet jordfelsbrytare – Öppet forum! CachadLiknandejuli 20- inlägg – ‎författareKan man ha jordfelsbrytare utan att ha jordade uttag? Jordfelsbrytaren bryter strömmen då ett jordfel uppstår.

På platser, där det förr fick sättas upp ojordade uttag, fick man dock använda skyddsjordade apparater utan att skyddsjorden anslöts. Jordade vägguttag för högst a får du byta. Jag har inget jordat uttag i huset förutom i köket.

Eller kan jag använda min armatur som är avsedd för jord utan att koppla in. Följande fel hittade vi: – All uttag i lägenheten ser jordade ut, men i själva.

Vid de flesta uttag i köket användes en röd kabel som jord (vilket var dolt fel enligt jordabalkens bestämmelser (som i hus), utan det är ett fel i .