Löda kretskort temperatur

Lödstation med inställbar temperatur (150°C till 450°C). Vid lödning på kretskort: se till att både komponenten och ytan på kretskortet som lödtennet ska flyta ut . En liten lödkurs som lär er att löda till husbehov.

En temperaturreglerad lödpenna skall ha en effekt mellan och Watt. Det kan vara en elektronisk komponent eller en ledning som skall lödas fast på ett kretskort eller till en kontakt. Jag har en lödstation med ställbar temperatur och brukar vanligtvis ha. Det är oftast en kombination av för hög temperatur, för lång tid och fel .

Vid mjuklödning ligger lodets temperatur under en obestämd gräns omkring 450. Jag undrar om nån har tips på hur man på bästa sätt löder ytmonterade komponenter? Men nu ska jag löda ett ganska stort kretskort med många ytmonterade . Vilken temperatur bör jag anväda för att löda fast kablar på spår och när jag ska. Om du aldrig arbetat med ytmonterade komponenter förr tar en lödning förmodligen. Du bör därför minska spetstemperaturen till 325-375°C för att inte riskera.

Angående dåliga lödningar så fick jag in ett kretskort för reparation.