Ont i tummen båtbenet

Har du brutit båtbenet brukar det göra ont i handleden, särskilt när du böjer handen. Eftersom båtbenet är ett ben med stor rörlighet och dålig blodförsörjning är dessa. Har ont där det benet sitter när jag gör vissa saker med handen i vinkel.

Morbus de Quervain är ett tillstånd där tummens sträcksenor är irriterade – inflammerade och därmed svullna samt ömma. Hej, jag blev påkörd i en slalombacke för några år sedan och fick då den . Har inte brutit båtbenet men jag fick en kraftig luxation på vänster tumme för några år sedan (tummen satt mitt i handen). Båtbenet, som på fackspråk kallas skafoideum, är ett av handlovsbenen.

Ett typiskt tecken är att det gör ont när man trycker i snusgropen vid tummens bas. Han misstänkte att båtbenet tagit stryk och sa att jag direkt på morgonen. Inflammation i leden vid tummens grundled (sadelleden) ger smärta framförallt.

Kan det nu i dagsläget utvisa om skada skett på båtbenet? Plåtarna visade ingenting men jag har idag så fruktansvärt ont i handen under lillfingret och kan . Fick ont i handen och en misstänkt krökning i framgaffeln. Haha, det var ingen fraktur på varken tumme eller båtben!

Det gjorde ont på exakt samma sätt som för år sedan. Mitt båtben i handen är tydligen av på mitten och det syns tydligt på röntgen att .

Som allmänläkare bör man känna till att båtbensfrakturer inte alltid kan. En del av båtbensfrakturerna syns inte vid en första röntgenundersökning. Vid stark misstanke om fraktur utan röntgenfynd får man ett gips . Då trodde jag inte det var nåt allvarligt, jag hade ju lite ont i handen . Jag skulle ju gipsas av för att sen röntga båtbenet i handen + armen (radius). Nu är det fem dagar sen, men det gör lika ont, handleden är lite svullen,. Det är den grop på handleden som bildas när man håller tummen ut från . Jag hade inte speciellt ont, förutom första 4-dagarna, men när det.

Frakturen anses kunna störa den speciella blodtillförsel som benet har och därmed hindra normal läkning av båtbenet. Det är också vanligt att patienten dröjer . Ursprungssmärtan sitter mellan tummen och pekfingret. Jag gick runt med samma smärta i handen i månader.

När barnet har skadat handen eller ett finger gör det ont, och barnet vill inte använda handen eller kan ha svårt att röra det skadade fingret. Har en polare som gick gipsad i veckor för båtbenet,det läkte fel o. Det gjorde, inte helt oväntat djävligt ont, men varför ska man gå till läkare. Ett år senare började jag ta mitt mc-kort, det onda i tummen.

Os Scaphoideum (Båtbenet) är beläget mellan Os Lunatum Månbenet och de båda Mångkantiga benen (Os Trapezium och Os Trapezoideum). Fyra dagar senare skulle jag även börja tappa känseln i tummen,. Ska även prata med farbror doktorn å se hur båtbenet och nerverna mår.