Ta bort telefonstolpe

På vår tomt står en telefonstolpe jag länge velat göra något av. Den liksom lutar obekvämt, förankringen i marken känns tveksam och sedan har . För mer information om förändring av nätet, t ex nedgrävning av ledningar .

Vår granne har en telefonstolpe på sin tomt, det finns inget nämnt i. Vad innebär detta rent juridiskt, kan jag tabort stolpen utan att fråga någon. Riva ner en telefonstolpe är olagligt vadhellersom och börja bråka . Telefonledningar ska bort men Telia byter stolparna – ltz.

Men Telia Sonera byter ut sina stolpar, trots att de ska bort. Många telefonstolpar efter sträckan, Hede-Synnerkölen, är över år gamla. För drygt ett år sedan fick Telias kunder i Råndalen ta del av den nya tekniken. Det kan ta en tid mellan att ledning och stolpar plockas bort men ett till två år låter lite väl lång tid och särskilt då om man plockar ner stolparna . Varannan telefonstolpe, cirka miljon, ska rivas de närmaste åren.

Teliasonera får ofta frågan från privatpersoner om man kan ta hand om . Det är en luftledning som jag vill ha bort från huset. Funderar på om jag ska ta ner stolparna också, men det kanske är att gå. Jag kontaktade Skanova när vi ville bli av med den gamla telefonstolpen vid vår sommarstuga.

Jo, genom att vi får ta över den befintliga telefonstolpen när Telia plockar bort det fasta telefonnätet. Här står Kjell Pettersson vid högen av gamla telefonstolpar. Vi har mycket tydliga regler hur och när vi ska ta bort stolparna. Jag har frågat på elverket och dom säger att dom inte ger bort eller. De FÅR INTE varken sälja eller ge bort dem, de SKALL gå till destruktion.

När en granne i området skulle ta bort en trästolpe som legat som en tomtmarkering tiggde jag till mig den. Jag får inte koppla in mig på en telefonstolpe som redan står på min egen tomt. Villaägare får inte ta ner eller ta bort telefonstolpar från sin egendom utan uttryckligt tillstånd från elbolaget. Jag skulle vilja få bort stolpe med ledningar från min tomt. Vem som äger telefonstolpen kan jag inte svara på.

Entreprenören fick i uppdrag att ta ner telefonledningar som inte är i bruk längre. Av bara farten klipptes ledningen till familjen Bröners fastighet . När jag tittade på dessa bilder så fick jag en idé om att försöka ta om. Fönster byts, fönster tas bort, skorstenar försvinner, telefonstolpar likaså, . Dessutom var det dem som kom och kollade och skrev att Telia skulle ta bort en telefonstolpe som stod på våran tomt och gräva ned kabeln i . Uppdraget var att ta bort gamla uttjänta telefonstolpar.

Den 40-årige mannen föll till marken och skadades svårt.